NIEUW

Cocktail Single events

Een gezellige cocktail avond met diverse singles! Klik hieronder voor meer informatie!

Bekijk onze Cocktail Single events

Bang om te speeddaten?

Speeddaten is iets leuks en spannends maar er zijn ook veel mensen angstig en echt bang om dit te doen. Bang voor negatieve ervaringen of reacties. Sommige singles doen alsof ze er geen behoefte aan hebben en zullen niet toegeven dat ze eigenlijk bang zijn.

Waarom zijn we bang?

Het is vrij normaal omdat mensen nieuw dingen en gebeurtenissen eng vinden. Denk bijvoorbeeld aan je eerste werkdag bij een nieuwe baas of voor het eerst naar een andere school. Bij een speeddate wil je goed overkomen, je wilt dat ze je mooi, leuk en slim vinden en wilt niet dat ze zien dat je misschien wat onzeker bent. Je wilt alleen je allerbeste kanten laten zien en er voor zorgen dat die ander onder de indruk van je is. Het is allemaal nogal wat en het is ook allemaal heel normaal dat je het dan ook eng vindt.

Ik zelf heb vroeger veel gedate en vond het erg leuk. Ik heb uren staan twijfelen wat ik aan zou doen en steeds weer in de spiegel gekeken. Ik wou er op mijn allerbest uitzien natuurlijk. Ik was toen echter veel jonger en had andere interesses. Nu ik ouder ben zou ik het ook spannend en eng vinden maar heb ik wel een ander wensen en eisen pakket. Iemand moet ook passen bij mijn kinderen en dat willen daarom zou ik nu meer nerveus zijn als vroeger.

Waarom hebben we deze angst?

Er zijn allerlei verschillende oorzaken. Het kan komen omdat je vervelende ervaringen in het verleden hebt gehad en je onzeker bent geworden door afwijzingen. Ook heb je te weinig vertrouwen gekregen in jezelf waardoor je een schilt om je heen hebt gebouwd. Je houdt mensen op veilige afstand en vertrouwt ze niet of heel moeilijk. Je durft jezelf niet bloot te geven en verbergt je als het ware achter een masker. Je hebt al moeite met de gedachte om je leven met die ander te gaan delen en het benauwt je. Je bent bang om je te gaan binden. Doordat je denkt dat er mogelijk een relatie uit het speeddaten voortkomt houdt je dat nou net weer tegen om te gaan speeddaten.

De drempel om te gaan speeddaten

Je wilt eigenlijk heel graag een leuke vriend en gaan speeddaten omdat je ziet dat je vriendinnen ook speeddaten en het heel leuk hebben. Je bent op zoek naar een maatje om alles mee te delen maar je gedachten houden je toch tegen.

Ik ga waarschijnlijk flink blunderen van de stress

Deze angst zit denk ik in iedereen verweven. Het is ook normaal dat je bang bent om iets fout te doen maar de andere kant is dat die ander waar je tegenover zit dat ook zal hebben en je bent dus niet de enige bij een speeddate. Ook de mannen vinden dit heel eng en spannend al doen ze zich zo niet voor. Je kunt een speeddate ook een beetje voorbereiden maar maak het niet te zwaar. Ga er geen nachten van wakker liggen maar neem er even de tijd voor en stop dan met nadenken. Bedenk wat vragen die je kunt stellen, deze kun je ook googlen en er een aantal uit halen. Als je er te veel mee bezig bent wordt de kans dat er wat mis gaat alleen maar groter. Blijf lekker jezelf en spontaan want dat werkt altijd het beste. En so what als er dan wat mis gaat, nobody is perfect en wat heb je te verliezen. Fouten maken mag gerust!

Zal wel weer niets worden

Dat zou kunnen maar misschien wordt het juist wel wat. Wat wel zeker is, is dat je er lekker een avondje mee weg bent en leuke gesprekken met allerlei andere singles zult hebben. Je zult dus in elk geval weer een ervaring rijker zijn en gespreksstof hebben om met je vrienden en vriendinnen te bespreken. Een speeddate avond is altijd heel gezellig en er wordt ook veel gelachen. Een leuk avondje weg dus, bekijk het dan vanuit die hoek.

Als ik niet meer weet wat ik moet vragen?

Zoals gezegd kun je het een klein beetje voorbereiden, bedenk 2 of 3 goede vragen. Een speeddate gesprekje duurt meestal maar een paar minuten dus dat is al voldoende. En ja misschien vallen er wel stiltes maar dat kan juist ook positief zijn omdat je dan even tijd hebt om na te denken. Alleen maar door praten om stiltes te voorkomen is ook erg vervelend en vermoeiend.

Misschien wil hij wat ik juist niet wil

Als jij het idee hebt dat die ander op zoek is naar totaal iets anders als jij dan kun je bij een speeddate heel eenvoudig een “nee” invullen. Er worden ook nooit gegevens uitgewisseld waar jij geen toestemming voor hebt gegeven. Je bent volledig eigen baas en in control. Je bent ook na het invullen van een : “ja” vrij om er een vervolg aan te geven en wat voor vervolg. Daar heb je straks voldoende de tijd voor om over na te denken. Niets moet!

Ik word vast lelijk of stom gevonden

Dat mag en kun je nooit voor iemand anders bepalen en is ook niet eerlijk. Iemand anders kijkt heel anders naar jou als jezelf. Het kan gewoon zo zijn dat jullie niet matchen en niet bij elkaar passen omdat er andere interesses zijn. Het zou erg uniek zijn als je direct de ware liefde al vind na de eerste speeddate. Dat komt zelden voor. Het voordeel bij speeddaten is dat je meerdere, meestal 10 tot 15 singles spreekt dus kansen genoeg. En ook als er geen enkele match is, geen paniek hoor, ook dat is niet zo raar en sommige mensen gaan regelmatig speeddaten ook omdat ze het gewoon leuk vinden. Ze zijn minder bezig om de ware te vinden en als dat dan toch gebeurd is dat meegenomen.

Verwacht men dat ik een vaste relatie wil?

Bij daten en speeddaten heeft iedereen zo zijn eigen verwachtingen en hoeft het niet altijd zo te zijn dat je een vaste relatie zoekt. Je kunt ook gaan speeddaten om nieuwe vrienden en vriendinnen te leren kennen of om gewoon iemand te ontmoeten om leuke dingen mee te doen. Je kunt daar dan het beste wel snel duidelijk over zijn om teleurstellingen te voorkomen.

Waarom speeddaten:

 1. Het is gezellig en leuk

Speeddaten is relaxed en ontspannend. Je beleeft een leuke gezellige avond en alles is zeer ontspannen. Je spreekt veel nieuwe mensen en je bepaalt helemaal zelf wat je daar verder mee doet.

 1. Je legt nieuwe contacten

Doordat je een flink aantal andere singles spreekt, leg je veel nieuwe contacten. Je leert steeds beter om te gaan met het leggen van sociale contacten.

 1. Sociale vaardigheden verbeteren

Doordat je zoveel nieuwe vreemde mensen spreekt, zullen je sociale vaardigheden steeds verbeteren en neemt je angst ook af. Je zult het steeds leuker vinden en het gaat je steeds makkelijker af.

 1. Een partner komt niet vanzelf

Om een partner te ontmoeten, zul je er wat voor moeten doen. Deze komt niet zomaar bij je aanbellen. Een speeddate is een goed initiatief en geeft je kansen om hem wel te ontmoeten. Wat heb je daarin te verliezen?

 1. Het kost weinig en het is in de buurt

Een speeddate kost in verhouding weinig, de prijzen voor deelname liggen tussen de 25 en 35 euro waarbij je dan meestal ook nog een eerste drankje en hapjes krijgt. Ook vinden de speeddates in verschillende meestal grotere plaatsen plaats.

 

SPEEDDATE TIPS:

 • Zorg verder dat je er goed verzorgd uitziet
 • Maak het allemaal niet te zwaar
 • Praat niet over je ex partner(s)
 • Ga niet over al je problemen beginnen
 • Hou het leuk en gezellig
 • Wees vooral jezelf en ga je niet anders voordoen
 • Zorg dat je op tijd aanwezig bent

Ook weten wanneer tickets beschikbaar zijn?

Ontvang jij graag de laatste informatie omtrent onze events? Vul dan nu je e-mail in!