NIEUW

Cocktail Single events

Een gezellige cocktail avond met diverse singles! Klik hieronder voor meer informatie!

Bekijk onze Cocktail Single events

Hoe geweldig is speeddaten eigenlijk?

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest voor singles om online via social media zoals Facebook, Instagram of Tinder om een ​​partner te vinden. Maar de hele manier waarop is totaal niet persoonlijk voor ons. We wilden weten wat de goede oude speeddating nog steeds waard is. Een eigen experiment dan maar.

Ben je ook op zoek naar de liefde van uw leven?

Registreer nu voor een speeddate! Het is tijd voor de liefde! De internetaanwezigheid van veel speeddate bedrijven probeert het op de romantische tour.

Pasteltinten, een hart van rozen. Op de foto staan ​​twee jonge mensen ineengedoken te knuffelen. Het doet me eigenlijk niets. Toch ben ik wel benieuwd naar zo’n speeddate.

Voor alles is er een eerste keer zeg ik altijd maar. Qua budget staat niets de poging in de weg. Er zijn diverse aanbiedingen en je krijgt er vaak nog een drankje bij. Ik ben echter een beetje sceptisch over het inschrijven in de eerste categorie voor de leeftijdsgroep “20 tot 35 jaar”. Er zijn diverse plaatsen waar ik mee zou kunnen doen, zoals onder andere:

 

Ik besluit eens mee te gaan doen bij een speeddate in Utrecht.

En dan gaat het snel, Ik ontvang direct een schriftelijke bevestiging per e-mail. De belangrijkste details worden nogmaals genoemd. En men waarschuwde: “Komt u niet opdagen of annuleert u te laat, dan krijgt u het geld niet terug!” Nu is de zaak zo bindend, het is ernstig geloof ik. De andere singles rekenen op jou. En kom alsjeblieft op tijd.

De spanning neemt toe!

Maandag avond, even voor 19:20 uur een bar in Utrecht centrum is nog bijna leeg. De avond is nog maar net begonnen. Een stijlvolle romantische sfeer, met brandende kaarsen op de tafels.

Eva, de hostess, begroet mij persoonlijk. Ze kent het vak. Ze doet al meer dan tien jaar speeddates. Speeddaten is anders omdat speeddaten persoonlijk is. Je beslist meteen wie je weer wilt zien. Het is veel directer en spannender dan online. De hostess wijst me naar mijn plaats met een speeddate kaart en een drankje wat ik bij binnenkomst kreeg. Ok, ik laat me verrassen.

De andere deelnemers komen geleidelijk aan ook binnen. Er zijn er in totaal 25, het zijn 12 vrouwen, en 13 mannen. Allemaal netjes gekleed en mooi glimlachend. De zenuwen gieren al behoorlijk door mijn lijf. De meeste deelnemers zijn nu wel binnen. Dan is er 15 minuten voor een praatje. Dat zou de stemming een beetje moeten verlichten. Je bestelt een biertje en maakt een praatje.

De motieven van het sterkere geslacht zijn net zo verschillend als de mannen zelf. Een 23-jarige student uit de stad wil vrouwen anders leren kennen dan anders geeft hij aan. Een ietwat verlegen vrijgezel drinkt zwijgend van zijn biertje. Zijn gestreepte overhemd met korte mouwen doet denken aan de vroege jaren 90. Een modieus geklede jongeman wil natuurlijk indruk maken op vrouwen met zijn uiterlijk. De elegant ogende jonge advocaat denkt hardop na over de opwindende wereld van vrouwen. De mollige en vrolijke jongeman uit het boeren land verrast met humor.

Het duurt niet lang voordat hij de groep een drankje aanbiedt. Hij verteld over enkel interessante voertuigen en klassieke sportauto’s. Hij verdient een goede partner aan zijn zijde zegt hij.
Niet geheel onverwacht wordt nieuwsgierigheid vermengd met een gezonde dosis zenuwen. Sommige laten niets zien. Anderen slagen er minder goed in. En toch is er iets verrassends, echt rare mensen zijn hier niet.

In het begin beslist het lot

Eva deelt nu de speeddating-kaarten uit. Meteen na de date kun je erop noteren of je je tegenhanger leuk vindt en open staat om elkaar beter te leren kennen. Discretie is de sleutel. Het is een erezaak dat de gesprekspartner niet achter de keuze komt. De spelregels worden kort uitgelegd. De tafels zijn al genummerd en de vrouwen hebben al een plaatsje ingenomen. De mannen krijgen ook een nummer en eerste tafel toegewezen.

De speeddate gaat zo van start en vier minuten zou genoeg moeten zijn geven de kenners en wetenschappers aan. Nu geeft Eva het startsein. Een helder belletje gaat. Het feest gaat nu echt beginnen. Ik begin aan tafel zes. “Waarom ben je hier?”, vraagt ​​de van nature glimlachende jonge vrouw met de bijnaam “Lely”. De start van het gesprek gaat prima, ik voel me goed. Als het om het doel gaat om een leuke partner te vinden, kom je voor het eerst een gemeenschappelijk belang tegen.

Na vier minuten wordt het onderbroken. Wat, nu al gedaan?! Ik beantwoord één vraag kort. De tijd is krap. Niemand mag immers worden verwaarloosd. De vrouwen blijven zitten, mannen wisselen bij elke ronde van tafel. Nummer 7 knalt er gelijk in, ‘Zou je jezelf als moeilijk omschrijven?’ Oeps, er is geen respijtperiode. ‘Hoe zou je indruk op me maken?’ Mensen maken grappen, lachen – en natuurlijk flirten ze. Het is heel gezellig allemaal.

Er is iets voor iedereen

Deelnemers bijten op hun tanden aan tafel 5. De jonge vrouw uit Houten met de mooie ogen is niet onder de indruk. “En wat ben je van plan?”

De intellectueel voor wie fatsoen en terughoudendheid belangrijk zijn, kan zijn geliefde aan tafel 12 al direct vinden. De wat oudere alleenstaande dame is onopvallend gekleed. De handtas straalt  bewustzijn van stijl en kwaliteit uit. Diepgaande discussies wachten op deze kandidaat. Ze lijkt goed opgeleid, spreekt heel voorzichtig en zet elk woord op de gouden weegschaal.

Nummer 7 overtuigt niet alleen met een betoverende glimlach. De aantrekkelijke brunette spreekt met een scherpe tong. Lange benen, rode lippen en het zuiderse temperament laten een blijvende indruk achter.

Ondanks alle verschillen hebben de dames één ding gemeen. Ze zijn allemaal open en nieuwsgierig. Je zult je dus niet vervelen als het kruis uiteindelijk in het “nee” vakje wordt geplaatst. Na tafel en dame nummer 12 moet ik een keer aan de bar gaan zitten. Dat kan gebeuren. Eva verontschuldigt zich dat je niet altijd genoeg 1 op 1 tafels kunt mobiliseren. Het vergt gewoon een beetje moed en verlangen om andere mensen openlijk te benaderen. Je moet minimaal 10 vrouwen en 10 mannen bij elkaar hebben voor een goede speeddate. Anders lukt het evenement niet, dan is de sfeer te intiem en te kleinschalig.

En dan komen de matches

De eind bel gaat voor de laatste keer en de speeddate is afgelopen. Tijd om afscheid te nemen. Eva bedankt je voor je deelname. De evaluatie wordt binnen 48 uur per e-mail naar ons verzonden. De datende stellen nemen afscheid. ‘Bedankt voor het gesprek. Was leuk je te ontmoeten’. Je schudt de hand. Hier en daar drie kussen.

En ja hoor, het langverwachte nieuws kwam de volgende avond in mijn mailbox binnen.

Ik ben verrast. Met alle losse singles die avond scoorde ik zeven matches. Meer dan verwacht.

De dames aan tafel 1, 2, 3, 6, 7, 8 en 10 zouden dan niets tegen een “echte” vervolg date hebben.

Afhankelijk van de datavrijgave verschijnen de e-mail, het telefoonnummer of beide. “We raden je aan om binnen drie tot vijf dagen contact met je matches op te nemen”, adviseert de organisator. “We waren erg blij met je bezoek en wensen je veel succes in de liefde!” Mooi, ik overweeg al om ook eens te speeddaten in Den Haag. Wie weet heb ik daar nog meer succes en lol!

Ook weten wanneer tickets beschikbaar zijn?

Ontvang jij graag de laatste informatie omtrent onze events? Vul dan nu je e-mail in!