NIEUW

Cocktail Single events

Een gezellige cocktail avond met diverse singles! Klik hieronder voor meer informatie!

Bekijk onze Cocktail Single events

Hoe kan je er als man goed uitzien op een speeddate?

Ik ben eigenlijk opgegroeid in hartje Amsterdam. Mijn moeder was model toen ik jonger was, dus ik maakte al vroeg in mijn leven kennis met de modellen wereld. Mijn eerste baantje kreeg ik op mijn negende, als ringdrager in een bruidsmodeshow. Toen werkte ik in professionele-modeshows en heb ik me opgewerkt tot bruidegom in bruidsshows.

Uiteindelijk werkte ik als moderedacteur voor een glossy tijdschrift in Amsterdam. Waar ik op doel, is dat ik ben opgegroeid met mode, van mode hou en weet hoe belangrijk dit is in de datingwereld. Ik weet dat er veel artikelen zijn over “wat te dragen op een date” , maar ik wilde mijn visie ook even kwijt.

Douche op de dag van de Speeddate

Ik kan niet geloven dat ik dit ga zeggen, maar zorg ervoor dat je van te voren een frisse douche neemt. Zorg er ook voor dat je vingernagels schoon en geknipt zijn (ja, ze zal het controleren). Je wilt je beste ik laten zien.

Ik weet dat je denkt “ik wil dat ze de echte ik ziet”, maar dat is voor later. Als jouw date in een vieze joggingbroek en met vuil haar zou verschijnen, zou je waarschijnlijk behoorlijk negatief reageren. Laat zien dat het je kan schelen en dat je een beetje moeite in de speeddate wilt steken.

Ik zou aanraden om van tevoren ook even naar de kapper te gaan. Ik zag onlangs bij het speeddaten Amsterdam een dame met lang haar wat er behoorlijk plakkerig en vet uit zag, niet bepaald fris dus. Als je er goed uitziet, voel je je ook automatisch zelfverzekerder.

Een baard is een mooie stijlkeuze, dus het is oké om er een te hebben als hij goed verzorgd is. Ik hou ervan om soms gladgeschoren te zijn en soms juist niet, dat is aan jou. Maar als je een vlekkerige baard hebt of een andere lengte, ga dan voor de gladde look.

Zoek uit wat jouw stijl is

Er zijn veel verschillende stijlen waarin jongens er goed uitzien, dus eigenlijk wil je je eigen persoonlijkheid accentueren. Iemand die zich kleedt in Friesland voor een date of in Zeeland kan een totaal andere look hebben. Bij het speeddaten Rotterdam zag ik toch weer wat andere stijlen als bij het speeddaten Den Haag.

De buitenwereld weerspiegelt de binnenwereld, dus je wilt wat er in je zit naar buiten brengen. In de eenvoudigste bewoordingen, als je een outdoor-type bent, probeer dan niet te gaan voor de skinny jeans look. Misschien is juist de ruige stijl iets voor jou.

Het is een levenslange vaardigheid om je eigen stijl te identificeren en je er naar te kleden, dus maak je geen zorgen als je niet zeker weet welke stijl het voor jou is of hoe je je er naar moet kleden. Je kunt beginnen met iets standaards en van daaruit verder bouwen. Een mooie spijkerbroek en een blauw of wit overhemd, of een leuke trui in de winter zijn meestal wel geschikt voor elke gelegenheid.

Zorg er voor dat je kleding bij elkaar past en schoon is

Laten we eens kijken naar de kleding die je op een speeddate draagt. Nogmaals, ik zou dit niet hoeven te zeggen, maar zorg ervoor dat de kleding die je draagt ​​schoon, fris, vlekvrij en in goede staat is. Ja, het hebben van een gescheurde spijkerbroek of ingesleten jassen kan erg cool zijn, maar zorg ervoor dat ze zo bedoeld zijn en niet versleten zijn door het dragen.

Alle broeken behoren een riem te hebben. Het helpt niet alleen om je broek omhoog te houden, maar het maakt ook deel uit van een complete outfit. De kleur van de riem, de gesp en de kleur van je schoenen moeten hetzelfde zijn of elkaar aanvullen. Geen bruine riem en zwarte schoenen bijvoorbeeld.

Omdat we nu over kleuren praten, moeten sokken dezelfde kleur hebben als je schoenen. Ze kunnen kleurrijk en leuk zijn, maar nooit witte sportsokken. Witte sokken met donkere schoenen is het belangrijkste wat je NIET moet doen. 

En nu we het over schoenen hebben, zorg ervoor dat ze schoon en onbeschadigd zijn, poets ze even als dat nodig is. Persoonlijk draag ik niet graag sneakers op dates, maar als je dat doet, zorg er dan voor dat ze in elk geval schoon zijn, niet bevlekt en bij je outfit passen. Ik denk dat een paar zwarte instappers bij bijna elke outfit passen.
Koop een overhemd dat bij je past. Vraag de vrouw in de winkel om er een aan te bevelen als je het niet zeker weet. Het hebben van een overhemd (en kleding in het algemeen) dat goed bij je past, is belangrijk. Zo zie jij er top uit bij een speeddate.

Bij de laatste speeddate Rotterdam ben ik iets ruiger gegaan, spijkerbroek met zwart leren jasje. Ik had toen 3 matches.

Kies de juiste accessoires

Ik moet zeggen dat ik zou willen dat mannen zich konden kleden en meer accessoires konden gebruiken zoals de vrouwen. Vrouwen hebben oorbellen, ringen, kettingen, haarstukjes, armbanden, tassen etc. Ja, mannen kunnen al die dingen dragen, maar we moeten ervoor zorgen dat het smaakvol is en je er niet uitziet als een oude dame.

Dit gezegd hebbende, accessoires kunnen je transformeren van een standaard outfit naar een super hippe of stijlvolle outfit. Als je niet zeker weet hoe je het moet aanpakken, begin dan met een mooi horloge. Andere accessoires om te overwegen zijn mooie armbanden, coole riemen, mooie manchetknopen of coole stropdassen.

Ik heb ook een paar simpele kettingen en ringen die ik niet veel draag, maar ze zijn leuk voor het juiste moment. Oorbellen of tunnels zijn ook prima als dat jouw look is. Met een mooie portemonnee kun je ook een heel eind komen. De dames letten bij een speeddate vaak op de details. Tijdens het speeddaten Utrecht kreeg ik diverse complimenten over mijn bijzondere armbanden die ik droeg.

Maar nogmaals, je moet er zeker van zijn dat jouw accessoires bij jouw stijl passen. Experimenteer gerust een beetje en kijk hoe het staat. Alvast heel veel succes bij het speeddaten.

Ook weten wanneer tickets beschikbaar zijn?

Ontvang jij graag de laatste informatie omtrent onze events? Vul dan nu je e-mail in!