NIEUW

Cocktail Single events

Een gezellige cocktail avond met diverse singles! Klik hieronder voor meer informatie!

Bekijk onze Cocktail Single events

Speeddaten hogeropgeleiden en lageropgeleiden | de verschillen en overeenkomsten

Speeddaten hogeropgeleiden en lageropgeleiden

Speeddaten is voor jong en oud, man en vrouw, voor iedereen eigenlijk. Toch komt er veel voorbij over het speeddaten hogeropgeleiden. Wat betekent dat voor lager opgeleide personen? Kunnen zij dan niet meer speeddaten of matchen met hogeropgeleide? De vraag is ook wanneer je er een label aanplakt voor hogeropgeleidt. Met deze vragen gaan we eens dieper in op het onderwerp.

 

Speeddate hogeropgeleiden

Speeddaten voor hogeropgeleiden valt voornamelijk voor de categorie mensen van HBO/WO werk en denkniveau. Dus als je een goede carrière hebt en goed gestudeerd hebt val je automatisch onder deze categorie. Klinkt simpel. Toch zit er een addertje onder het gras. Er zou een feit bestaan dat hogeropgeleide mannen aantrekkelijker zijn dan lageropgeleide mannen. Dit is aannemelijk omdat hogeropgeleide mannen qua statistiek een beter welzijn hebben qua financiële situatie. De vraag is echter, zegt een statistiek alles over een persoon? Wordt je bijvoorbeeld gelukkig van iemand die zijn carrière boven geluk in de liefde kiest?

 

Speeddate lageropgeleiden

Je bent in Nederland laag opgeleidt als je onder HBO/WO werken en denkniveau hebt gestudeerd. Het ironische van deze papieren kwestie is dat ze eigenlijk gedeeltelijk relevant zijn aan het hebben van een hoog denk niveau. Als we eens goed kijken naar de rijkste mensen ter wereld zien we dat het overgrote deel een schoolverlater is zonder papieren. Toch hebben deze mannen en vrouwen een vermogen en status gecreëerd waar menig hoogopgeleide U tegen zegt. Waarom is het dan zo belangrijk het onderscheid te maken tussen hoogopgeleiden en laagopgeleide speeddaters?

 

De rede dat hoogopgeleiden meer speeddaten

Waar ligt dan het verband in de reden dat hoogopgeleiden mensen meer speeddaten? De uitleg is aannemelijk, namelijk: De reden dat hoogopgeleide mensen meer speeddaten, is omdat er in een levenstijd langer tijd vrij is gemaakt om te kiezen voor studie en carrière, hierdoor is er minder tijd aan liefde en geluk besteedt. Daarbij komt kijken dat de voordelen van speeddaten zijn, dat je in een kortere tijd meerdere potentiële partners kunt ontmoeten. Wanneer je een druk leven hebt met een bedrijf of een goede functie is er nu eenmaal weinig tijd om te besteden aan liefde en geluk. Door meerdere mensen te ontmoeten in een efficiëntere tijd, kun je toch eventueel je partner tegenkomen zonder dat je daar lange tijden zoals middagen en avonden voor uit hoeft te trekken.

 

Speeddaten is voor iedereen

Eigenlijk maakt het niet heel veel uit wat voor opleiding je hebt gevolgd of in welke situatie je bevindt. Als je jouw prioriteit liefde en geluk maakt zul je zien dat je veel sneller open staat voor een diepere connectie en misschien wél die liefde van je leven ontmoet. Het is belangrijker je prioriteit te zetten om open te staan voor ontmoetingen en een partner, dan een papiertje te halen om status te kunnen verwerven. Liefde kent geen opleiding, liefde kent geen leeftijden en liefde maakt zeker geen onderscheidt in hoog of laagopgeleid.

 

Ben jij ervan overtuigd dat liefde geen grenzen kent?

speeddaten hogeropgeleiden

Ook weten wanneer tickets beschikbaar zijn?

Ontvang jij graag de laatste informatie omtrent onze events? Vul dan nu je e-mail in!