NIEUW

Cocktail Single events

Een gezellige cocktail avond met diverse singles! Klik hieronder voor meer informatie!

Bekijk onze Cocktail Single events

Speeddaten

Speeddaten


Speeddaten
 is een moderne vorm van daten. Het wordt ook wel ‘fastdaten’ of ‘sneldaten’ genoemd. Binnen een aantal uur maken circa vijftien à twintig mannen en vrouwen kennis met elkaar. Ze krijgen enkele minuten de tijd om elkaar aan tafel face-to-face te spreken. De vrouwen blijven aan hun tafeltje zitten en de mannen rouleren iedere keer als er een signaal luidt na een bepaald aantal minuten. De gesprekspartners moeten dan ja of nee aankruisen op hun speeddate kaart. Ja betekent een klik, interesse in een date en nee geen belangstelling.

Als beide gesprekspartners ja hebben ingevuld, is er een match – klik. Ze krijgen dan elkaars naam en e-mailadres van de organisatoren van de speeddate, zodat ze met elkaar in contact kunnen komen en elkaar beter kunnen leren kennen. Speeddaten is tevens een goede manier om je sociale vaardigheden te verbeteren.

Drie opvallende verschillen tussen de beide seksen zijn:

  • Speeddaten is bij vrouwen populairder dan bij mannen. De plaatsen voor de dames zijn dan ook eerder vol dan die voor de heren.
  • Mannen kruisen ongeveer twee keer zo vaak ja aan als vrouwen.
  • Vrijwel alle mannen gaan alleen naar een speeddate, terwijl vrouwen vaak samen met een vriendin gaan.

speeddaten Eindhoven

De oorsprong van speeddaten

Rabbijn Yaacov Deyo bedacht het concept van speeddaten aan het eind van de 20ste eeuw. Hij wilde Joodse singles in Los Angeles aan een partner helpen. Zijn idee werd een rage in de Verenigde Staten. In de loop der jaren is het steeds meer geaccepteerd als een goede manier om veel mensen te leren kennen in een relatief korte periode.

Volgens Yaacov Deyo zijn vragen als ‘Wat doe je voor de kost?’ en ‘Waar woon je?’ niet geschikt voor een speeddate, omdat dan het gevaar bestaat dat de vraagsteller een verkeerd beeld van de ander krijgt. Betere kennismakingsvragen zijn bijvoorbeeld:

  • Wat doe je graag in je vrije tijd?
  • Waar wil je naartoe gaan tijdens je volgende vakantie?
  • Wat is je favoriete muziekinstrument?
  • Wat is het prettigste wat iemand deze week voor je gedaan heeft?
  • Wat doe je om gelukkig te zijn?
  • Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Speeddaten bij Search4Love

Search4Love kijkt kritisch wat hedendaagse singles belangrijk vinden bij een speeddate Event en probeert daarop in te spelen met als doel om het speeddaten voor elke single bereikbaar en zo laagdrempelig mogelijk te maken. De gedachte is dat niet elke single dezelfde verwachtingen, ervaringen en wensen heeft van een speeddate event.

Voor sommige singles is de locatie en wijze van uitvoering erg belangrijk terwijl de ander bijvoorbeeld meer op de prijs let. Ook is elk mens verschillend en staat anders in het leven. Ondanks al deze wensen, voorkeuren en verschillen streeft Search4Love er naar om elke single die aan de events deelneemt het zo goed mogelijk naar de zin te maken en een leuke en gezellige avond te bezorgen. Ook proberen we d.m.v. diverse categorieën de singles zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Nieuw en door Search4Love bedacht zijn de Duo Single Diners waarbij je samen met vriend, kennis of familie lid deel kunt nemen als Duo.

Onze eigen hosts geven veel persoonlijke aandacht aan de deelnemers en doen er alles aan om je op je gemak te stellen en je eventuele zenuwen en spanningen weg te nemen. Alles is goed voorbereid en je hoeft niet, zoals bijvoorbeeld in een uitgaansgelegenheid,  zomaar op iemand af te stappen. En mocht je na het event toch nog een verbeterpunt of idee voor ons hebben, horen we dat heel graag van je. Ervaar zelf een speeddate event van Search4Love en boek nu je ticket direct online. We zien je snel!

Ook weten wanneer tickets beschikbaar zijn?

Ontvang jij graag de laatste informatie omtrent onze events? Vul dan nu je e-mail in!