NIEUW

Cocktail Single events

Een gezellige cocktail avond met diverse singles! Klik hieronder voor meer informatie!

Bekijk onze Cocktail Single events

Waarom is speeddaten zo populair aan het worden?

Hoeveel vrijgezellen spreek jij in een kroeg op een avondje?

Als je gaat speeddaten ontmoet je al gauw 15 singles en dat is best wel veel. Als je naar een kroeg gaat zijn er dat veel minder.

Meer redenen

Er zijn echter ook andere redenen waarom de single van nu zo veel gaat speeddaten. Bij een speeddate weet je van te voren namelijk al dat iedereen vrijgezel is en dat weet je in een kroeg natuurlijk niet op voorhand. Het risico dat je in de kroeg een hoop tijd en energie stopt in gesprekken waarbij je er dan achter komt dat iemand al een relatie heeft, zul je bij een speeddate avond niet mee maken. Verder is het zo dat de deelnemers aan speeddating allemaal ongeveer jouw leeftijd hebben en ze komen in principe uit dezelfde regio. Wel zo prettig!

Bij het online daten moet je iemand maar geloven hoe hij of zij er in het echt uitziet. Vaak zie je de mooiste foto’s en blijkt dat in het echt flink tegen te vallen omdat het vaak oudere foto’s zijn of je te maken hebt met fakers die zich compleet anders voordoen. Nee, bij een speeddate is dat heel anders, je ziet wie er tegenover je zit en hoe diegene er daadwerkelijk uitziet, ook zie je hoe deze persoon op dingen reageert en welke kledingsmaak hij of zij heeft. Het zogenaamde face to face daten voorkomt dus verassingen.

De speeddate omgeving

Als je via online daten met iemand afspreekt weet je niet of dat allemaal wel zo betrouwbaar is en waar je dan terecht komt. Dat is een risico dat je dan neemt na een aantal chat-berichten. Met speeddaten is dat heel anders omdat je in een veilige omgeving de deelnemers spreekt en ziet. Het is door de speeddate organisatie allemaal geregeld en iedereen komt daar naar toe. Er is verder ook meestal iemand van de speeddate organisatie aanwezig die alles netjes regelt en begeleid. Ook is dan de horeca gelegenheid voorbereid en op de hoogte van dit speeddate event.

De speeddate vind over het algemeen plaats bij gezellige en knusse horeca gelegenheden waar vaak het licht gedimd wordt en de kaarsjes gezellig branden.

Speeddaten is behoorlijk anoniem

Als je gaat speeddaten ben je eigenlijk nog redelijk anoniem omdat je slechts je voornaam geeft aan de andere speeddate deelnemer en daar blijft het bij als je geen wederzijdse match hebt. Alleen als je er bewust voor kiest om goedkeuring te geven aan de organisatie om bij een match jullie voornaam en e-mailadressen uit te wisselen weet de ander iets meer van je. Je voornaam en e-mailadres. Ook dat is dan nog vrij anoniem. De risico’s zijn hier dus laag.

Veel hoger opgeleide doen mee

Bij de groep hoger opgeleide kennen we de meeste singles. De groep heeft het blijkbaar veel te druk en komt te weinig aan daten toe. Ook online daten en zoeken naar profielen kost al gauw de nodige uurtjes. Als je dan nog ergens gaat afspreken en de persoon valt tegen of er is geen klik, begin je weer van voren af aan. Heel tijdrovend allemaal. Bij het speeddaten is dat anders, daar ben je op een avond enkele uurtjes kwijt maar dan spreek je wel gelijk 15 tot wel 20 andere singles. In dezelfde tijd heb je dus eigenlijk heel veel korte dates waarbij je direct ziet hoe iemand er uit ziet. Ook hoef je op voorhand geen tijd te investeren om iemand te selecteren.

De belangrijkste reden om te gaan speeddaten

Maar de allerbelangrijkste reden om te gaan speeddaten is nog steeds het feit dat mensen het ontzettend leuk vinden. Ook al zou je met geen enkele andere deelnemer een match hebben, dan nog geven de deelnemers van een speeddate aan dat zo’n avond ontzettend gezellig was en ze het zeker nog eens gaan doen. Ook de spanning die het heeft trekt veel singles toch juist weer aan terwijl de speeddate avond op zich juist heel ontspannen verloopt.

Wat verder nog een rol speelt bij de populariteit is dat de cijfers weergeven dat er bij elk speeddate event 1 a 2 vaste relaties over blijven. Dat is in verhouding veel voor mensen die elkaar voorheen nog nooit gezien of gesproken hebben.

Cijfers over speeddaten

In 2020 zijn er ongeveer 3 miljoen singles in Nederland wat 22% van de meerderjarige bevolking is, dit cijfer zal de komende jaren verder oplopen. Hier een overzicht van alle eenpersoonshuishoudens in Nederland wat ook een goed beeld geeft over de verdeling.

De singles die wel eens een speeddate avond hebben bezocht geven weer dat van de ruim 2000 singles tussen de 25 en 50 jaar 90% wel eens een speeddate event hebben bezocht. Bij middel en lager opgeleide ligt dit op 87% en bij hoger opgeleide zelfs op 95%. Hieruit blijkt de populariteit van het speeddaten.

Onder de singels die nog nooit een speeddate hebben gedaan blijkt nog veel onwetendheid te zijn over het speeddaten.

Speeddaten is niet duur

Als je een avondje uit gaat ben je al gauw een flink bedrag kwijt aan wat drankjes of evenement kosten zoals film, bowlen, etentje etc. Een speeddate is in verhouding erg voordelig omdat je voor een leuke avond gemiddeld zo’n 30 euro kwijt bent. Bij een aantal organisaties krijg je een eerste drankje en wat hapjes gratis. Verder ben je natuurlijk lekker in gesprek met steeds een nieuwe date. Voor je het weet is de speeddate avond weer ten einde. De kosten voor zo’n leuke avond vallen dan ook erg mee. Bij de grootste speeddate bedrijven liggen de speeddate ticket prijzen tussen de 20 en de 35 euro incl. btw. Je boekt een ticket eenvoudig online en kunt met o.a. Ideal direct betalen. Voor de prijs in verhouding tot andere avond vullende uitjes hoef je het dus zeker niet te laten.

Blijft speeddaten populair?

Dat het speeddaten erg populair is staat buiten zo vast als een huis maar blijft dat ook zo? Alle tellers geven aan dat dit alleen maar zal toenemen net zoals het aantal singles. Of het nu komt door de vele teleurstellingen bij het “traditioneel” online daten of het concept op zich, feit blijft dat er mooie dingen uit voort vloeien die ieder zelf mag invullen.

 

 

 

 

 

Ook weten wanneer tickets beschikbaar zijn?

Ontvang jij graag de laatste informatie omtrent onze events? Vul dan nu je e-mail in!