NIEUW

Cocktail Single events

Een gezellige cocktail avond met diverse singles! Klik hieronder voor meer informatie!

Bekijk onze Cocktail Single events

Waarom vrouwen kieskeuriger zijn bij het speeddaten

Bij speeddaten zijn de vrouwen twee keer kieskeuriger dan de mannen blijkt uit onderzoeken. Waar ligt dit aan?

Kijken wie er nog vrijgezel is in een kroeg, er op af gaan en mee uit vragen voordat je iets over diegene weet, dat is geen erg efficiënte manier om een ​​vriend of vriendin te vinden, laat staan een vaste partner.

De mogelijke oplossing is speeddaten, waarbij een groep vrijgezellen elkaar ontmoet tijdens een speeddate event in een kroeg, lounge bar of restaurant. De mannen switchen steeds na een paar minuten van tafel en de dames blijven zitten. De korte dates duren meestal tussen de drie en vier minuten.

In welke plaatsen kun je zo al gaan speeddaten? Dit zijn vaak de grotere steden. Je kunt o.a. speeddaten in Amsterdam, speeddaten in Rotterdam maar je kunt ook regelmatig mee doen bij het speeddaten in Den Haag, speeddaten in Breda of gaan speeddaten in Eindhoven waar voldoende animo is voor deze speeddate events.

Aan het einde van een speeddate event vertellen de deelnemers aan de organisatie, vaak online of middels een formulier met welke deelnemers ze een klik hadden.

De match verhoudingen tussen mannen en vrouwen

Een recent onderzoek naar de gewoonten op het gebied van het speeddaten concludeerde dat als mannen en vrouwen naar een avond gaan en 20 verschillende dates hebben, mannen graag ongeveer vijf vrouwen weer willen zien, terwijl vrouwen er gemiddeld maar twee mannen zouden willen zien.

Dat betekent dat voor elke ‘ja’ die de vrouw aangeeft, ze ongeveer 50-50 kans heeft dat de man ook een ‘ja’ aangeeft.

Maar voor elke ‘ja’ die een man aan geeft, heeft hij maar een kans van één op vijf dat het verlangen om elkaar weer te ontmoeten beantwoord wordt.

Meer statistieken over speeddaten

Er werd een onderzoek gedaan door economen van de Universiteit in Essex in de UK, die gegevens verzamelden van 84 speeddating events waarbij 3.600 mensen in de UK betrokken waren.

Deze gecontroleerde omgeving is iets dat sommige economen opwindt, omdat ze perfect zijn om de marktwerking aan het werk te observeren – in dit geval de speeddating markt.

Maar waarom zijn mannen minder kieskeurig?

Dit is iets dat evolutie-psychologen en biologen erkennen. Er is bekend dat de vrouwen van vele gedragingen nou eenmaal veel minder risico’s nemen t.o.v. de mannen.

De onderzoekers geven aan dat het feit dat het maken van foute keuzes voor vrouwen veel belangrijker is dan voor mannen omdat ze mogelijk kinderen krijgen. Dus als je een foute keuze maakt door met de verkeerde man te daten en een relatie met de verkeerde man te hebben, en je krijgt een kind waar je voor moet zorgen is dat een hoog risico. Voor mannen is dit anders, hun risico is lager gevoelsmatig een stuk lager.

Ander onderzoek suggereert dat omdat mannen van oorsprong niet zo betrokken zijn geweest bij het ouder zijn, de mannen meer tijd besteden aan “kortdurende paring”, dus ze kijken niet veel verder dan een date.

Van de andere kant geeft een onderzoek in Amerika aan dat het verschil simpelweg te maken heeft met de opstelling van de tafels en stoelen, omdat het event zo is ingericht dat vrouwen stilzitten bij de speeddate, terwijl de mannen verplaatsen en elke vrouw benaderen.

Gevolg als de vrouwen zouden doorschuiven bij speeddaten

De onderzoekers ontdekten dat wanneer de rollen werden omgedraaid bij speeddating events en vrouwen steeds wisselen om de mannen te benaderen, de vrouwen meer aanbiedingen deden dan bij events waar de vrouwen bleven zitten. Een theorie is dat een deelnemer die verplaatst meer zelfvertrouwen heeft.

De onderzoekers uit de UK namen ook alle gegevens die door elke deelnemer werden afgegeven uit hun profiel om er zo achter te komen welke eigenschappen mensen zochten in een potentiële partner.

Hoe belangrijk is de afkomst

Voor zowel de mannen als de vrouwen zijn de opleiding en zakelijke status belangrijk. De onderzoekers ontdekte dat vrouwen de voorkeur geven aan langere mannen en de mannen de voorkeur geven aan slankere dames. Misschien is hier niemand echt verbaast over maar het is eenmaal zo dat deelnemers vaak bereid zijn om compromissen te sluiten over deze voorkeuren.

Dus als een vrouw van hoogopgeleide mannen houdt en kiest om mee te doen aan speeddaten in Amsterdam of speeddaten in Rotterdam waar toch wel veel hoger opgeleide singles wonen en er blijkt dat er niemand mee doet die bijzonder hoogopgeleid is, dan zal ze bij deze gelegenheid haar verwachtingen omlaag bijstellen en in plaats daarvan mannen kiezen die het beste aan haar wensen en eisen voldoen.

Een verklaring volgens de onderzoekers is dat singles die naar een speeddate event gaan, ervan uitgaan dat dit representatief is voor de vijver van de beschikbare vrijgezellen. Maar als je uit de band breekt van wat je denkt te willen, kan het zelfs gunstig zijn voor de samenleving als geheel.

Mensen trouwen met mensen die veel op zichzelf lijken, bijvoorbeeld met dezelfde sociaal economische achtergrond. Onderzoekers beweren dat dit de sociale mobiliteit tussen generaties stopt. Zo trouwen vaak mensen die een betere financiële achtergrond hebben met elkaar, terwijl mensen met een meer kansarme financiële achtergrond ook met elkaar trouwen. Het speeddaten laat zien dat mensen niet al te gefixeerd zijn in hun mening over met wie ze verder daten als ze de kans krijgen.

Alleen hoger opgeleide of juist de mix?

De speeddate feiten wijzen uit dat het hoop geeft dat als je mensen door elkaar laat deelnemen, ze ook de gewoonte hebben om bij willekeur te kiezen voor een date.

Zo zijn er speeddate organisaties die alleen events organiseren voor hoger opgeleide singles waar het aantal matches blijkbaar lager ligt als bij een speeddate met een mix van de deelnemers. Er zijn echter ook een aantal speeddate bedrijven die bijvoorbeeld het speeddaten in Breda en speeddaten in Eindhoven organiseren waar alle afkomsten, dus zowel hoger, middel als lager opgeleide singles aan deel kunnen nemen, de zogenaamde single mix.

Ook weten wanneer tickets beschikbaar zijn?

Ontvang jij graag de laatste informatie omtrent onze events? Vul dan nu je e-mail in!